• Prošlost

  • Sadašnjost

  • Certifikati


1972

Preduzeće TVT Boris Kidrič, kasnije osnivač postrojenja za proizvodnju kotlova, postiže dogovor za usluge emajliranja bojlera sa Austrijskim preduzećem Austria email, za potrebe TVT - Stadler. Time je postaknuta ideja o izgradnji sopstvene emajlirnice.


1974 - 1977

Od 1974 - 1977 je trajla izgradnja i priprema za početak proizvodnje u fabrici u Lenartu. 1977 godine je svečano otvorena TVT Lenart fabrika bojlera i emajlirnica. Osim TAM-a kao nosioca projekta, učestvovale su mnoge ugledne međunarodne kompanije iz Austrije i Savezne Republike Nemačke. Najvažniji partner, Austrija Email, je preduzeće koje je isporučulo tehnologiju i oprema za vakumsko emajliranje, i prodalo međunarodni patent za industrijsko vlasništvo.

----

U početku su se u Lenartu bojleri sastavljali, varili i emajlirali tako da se proizvodnja obavljala na jednom mestu. S obzirom da je bilo potrebno osvojiti opsežne hemijske tehnologije ispiranja, i neutralisati otpadne vode, bilo je puno poteškoća oko uvođenja ovih tehnologija. Nove proizvodne tehnologije izrade bojlera su bile rezultat široke međunarodne saradnje. Razvoj postrojenja, međutim, dogodili su se u sledećim fazama:1981

Dodatni prvi luk.


1982

Počela je proizvodnja solarnih bojlera.


1988

U pogon je stavljena radionica za poliuretansku izolaciju i finalizaciju bojlera, otpremna rampa i magacin materijala.


1991

Postavljanje skladišnog šatora.


1995

Dogradnja skladišta poluproizvoda.


1996

Modernizacija mehaničke obrade.


1999

Dogradnja lakirarnice/sušare


2001 - 2003

Dogradnja: nova tehnološka postrojenja (hidraulični mašine za savijanje, koordinatna mašina za probijanje, vijčani kompresor, visoko pritisni aparat za poliuretansku izolaciju).


2006

Ugradnja 630 tonske hidraulične prese za proizvodnju podnic i robilnega aparata za zavarivanje ivica.


Lentherm-Invest d.o.o. je preduzeće koje ima već tri decenije iskustva u proizvodnji uređaja za grejanje sanitarne vode i podrške za zagrevanje prostora.


U svom razvoju, uspešno smo sledili i prilagođavali se smernicama za upotrbu ekološki prihvatljivih i u skladu sa dugoročnim razvojem primenjljivih obnovljivih izvora energije.Korisnicima naših proizvoda nudimo kvalitet, pouzdanost, sigurnost i vernost.


Mi smo firma koja je fokusirana na zadovoljavanje potreba za grejanje tople vode posebno (ali ne izklučivo) za veća domaćinstva i druge veće korisnike. Usmereni smo ka održivim načinima grejanja iz obnovljivih izvora energije, najboljih za budućnost ali i slične proizvode za grejanje iz metalske oblasti za koje smo osposobljeni i opremljeni.Želimo stvoriti jeftin, pouzdan i održiv način zadovoljavanje potreba za sanitarnom vodom i grejanjem.


Sve naše aktivnosti su označene dugogodišnjim iskustvom i stečenim znanjem, i nastavak su napora ka poboljšanju i razvoju kvaliteta i ekonomičnosti proizvodnjeDanas za proizvodnju bojlera imamo na raspolaganju 3400 kvadratnih metara poslovnog područja, 300 u zatvorenim magacinima i 420 pokrivene površine za odlaganje. Sadašnja organizacija rada i tehnološke opreme omogućava da 80 do 90 zaposlenih u jednoj smeni godišnje proizvode 20.000 bojlera i 4000 zalogovnikov, različitih tipova, koji se održava u odeljcima: pred-mehanička, varionica, emajlirnica, poliuretanska izolacija i montaža proizvoda.